No label found for: logo.title
No label found for: logo.title
facebook

Varmepumpeteknologi

Sådan fungerer en varmepumpe

Varmepumper er integrerede i et luftbehandlingssystem, og overfører varme fra et området til et andet via et kølemiddel. Varmepumper giver også udgiftseffektive varmeløsninger - og luftkilde-varmepumper er anerkendt som en vedvarende varmeteknologi. 

I kølefunktion fungerer varmepumpen ved at overføre varme fra et rum eller internt område til luften udendørs, og køler på den måde det indendørs område. I reverse (omvendt) funktion kan varmepumpen hente iboende varme fra udendørs luften (også selv om udendørs luften er helt ned til -20 °C), og den frigiver varmen indendørs for at opvarme rum. 

En varmepumpes effektivitet

Varmepumper har en effektivitet på cirka 300 %. Det betyder, at for hver energienhed, der anvendes af varmepumpen i drift, bliver tre eller flere varmeenheder udviklet til brug i en bygning.  

Da varmepumper fungerer ved at udtrække tilgængelig varme fra udendørs luften, er de langt mere effektive end selv det mest effektive varmesystem, der kører på fossil brændsel. Varmepumper, der indeholder Daikins inverterteknologi, er især effektive til alle slags indendørs opvarmning. 

Brug af en integreret varmepumpeløsning til både køling og opvarmning af en bygning kan også give en mindre startinvestering, samt mere enkel drifts- og vedligeholdelsesprocedurer. 

Varmepumper til boligen

Daikin har anvendt sin varmepumpeekspertise til at skabe Daikin Altherma-udvalget af varmepumpeløsninger til beboelse. Løsninger med højtemperatur og lavtemperatur kan fås, så de passer til alle slags boliger - nye og gamle, store og små. Nu tilbyder Daikin Altherma Flextype en unik ny varmepumpe til lejlighedsejendomme og institutioner. 

Varmepumper til handel og industri

Daikins kommercielle varmepumpeprodukter omfatter Daikin multis, VRV'er og chillere, som giver højeffektiv opvarmning og køling. Inden for industrielle rammer giver varmepumper også uforlignelig proceseffektivitet og imødekommer de mest præcise industrielle krav til opvarmning og køling.