No label found for: logo.title
No label found for: logo.title
facebook

Daikin giver fri adgang til R32 teknologien

Daikin giver gratis adgang til patenter for udstyr, der anvender næste-generations kølemiddel

Daikin giver gratis adgang til patenter for udstyr,
der anvender næste-generations kølemiddel

Vi gør den globale overgang til HFC-32 lettere for klimaanlæg, køle- og varmepumpeudstyr

 

Osaka | Washington | Bruxelles [10. september 2015] - Daikin Industries, Ltd., verdens førende producent inden for klimaanlæg og kølemiddel med hovedsæde i Osaka, Japan, har 10. september 2015 offentliggjort at man tilbyder gratis adgang til 93 patenter til virksomheder over hele verden, for på denne måde at opmuntre virksomhederne til at udvikle og forhandle klimaanlæg, køle- og varmepumpeudstyr, der anvender HFC-32 som kølemiddel. Daikins baggrund for denne handling er tænkt som en opmuntring til producenter over hele verden til at gøre mere brug af komfortkøling og varmeteknologier, der anvender HFC-32, et kølemiddel, der har væsentlig mindre påvirking på den globale opvarmning end de normalt anvendte kølemidler.

 

HFC-32 (difluoromethan) er et næste-generations kølemiddel, der imødekommer en række miljømæssige problemer på en velafbalanceret måde. Det er et stof, der ikke nedbryder ozonlaget, det er energieffektivt, rimeligt i pris, lettere aft genbruge og har et globalt opvarmningspotentiale (GWP) der kun er en tredjedel af R-410A's potentiale, sidstnævnte er i øjeblikket det mest brugte kølemiddel. Daikin er overbevist om, at disse fordele gør det til den mest velegnede og lovende næste-generations kølemiddelløsning, der skal til for at reducere den miljømæssige påvirkning fra klimaanlæg, køle- og varmepumpeudstyr i boliger og virksomheder.

 

Og nedbringelsen af CO2 udledningen ved en overgang til HFC-32 vil være betydelig. Hvis alt R-410A kølemiddel, der anvendes i øjeblikket, blev udskiftet med HFC-32, ville den tilsvarende CO2 blive reduceret med hele 24 % i 2030 foudsat ”business as usal” som kriterie.

 

“Daikin har tilbudt gratis adgang til disse patenter på vækstmarkederne siden 2011 for at accelerere udfasningen af ozonnedbrydende kølemidler, såsom HCFC-22,” udtaler Shinya Okada, Daikin’s Senior Executive Officer. “På grund af at det nu haster med at løse problemerne med klimaændringer, er Daikin overbevist om, at det nu er det rette tidspunkt at udvide den gratis adgang til en del HFC-32 udstyrspatenter til at omfatte producenter over hele verden.”

 

Der er intet patent, der dækker selve HFC-32-kemikaliet, og det er tilgængeligt fra andre leverandører end Daikin. Den gratis adgang til visse patenter giver producenterne mulighed for at anvende Daikins teknologier til klimaanlæg, køle- og varmepumpeudstyr, der anvender HFC-32 kølemidlet, og opmuntrer branchen til på global basis at øge ansvarligheden og de stigende krav og efterspørgsel.

 

Overgangen fra kølemidler med høj GWP er allerede undervejs. Sidste år vedtog EU den reviderede F-gas forordning* for at reducere påvirkningen af den globale opvarmning fra kølemidler. I USA er Environmental Protection Agency (EPA) i gang med at revidere de nuværende bestemmelser, der er vedr. alternativer for kølemidler, der nedbryder ozonlaget, og som har højt GWP. Hertil kommer at Japans Act on Rational Use and Proper Management of Fluorocarbons, som trådte i kraft i april 2015, opfordrer til konvertering fra kølemidler med højt GWP.

 

“Ved at dele de miljøvenlige teknologier i klimaanlæg uden at opkræve patentafgift, mener vi, at det kan accelerere miljøgevinsten på et tidspunkt, hvor hurtig handling er vigtig for miljøbeskyttelsen,” udtaler Durwood Zaelke, præsident for Institute for Governance & Sustainable Development. “Gratis adgang til patenterede teknologier kan danne en stærk præcedens for andre virksomheder, der sigter mod at være mestre i miljøvenlighed.”

 

Virksomheder, der er interesseret i at opnå adgang til disse patenter, kan henvende sig til Daikin Legal.


Se også PDF dokumenter med "ofte stillede spørgsmål" og "R32 factsheet".

 

*EU Forordning 517/2014 af 16. april 2014 om fluoreret drivhusgas

 

Om Daikin

Daikin Industries, Ltd. er verdens førende producent af klimaanlæg og kølemidler. Virksomheden, der sikrer optimal udnyttelse af sine avancerede kerneteknologier for kølemiddelstyring, invertere og varmepumper, udvikler løbende innovative klimaanlægsløsninger af høj kvalitet til boliger, kontorer og industrianlæg. Daikin, der blev grundlagt i Osaka, Japan i 1924, og dets filialer opererer nu i mere end 70 produktionsanlæg over hele verden og har en global arbejdsstyrke på 59.000. Daikins produkter kan fås i mere end 140 lande. Du kan besøge http://www.daikin.dk for at få flere oplysninger.

 

Media Inquiries

Japan

Shinya Okada, Senior Executive Officer, Daikin Industries, Ltd.

refrigerant-inquiry@daikin.co.jp/+81-6-6374-9325

 

U.S.A.

David B. Calabrese, Vice President, Government Affairs, Daikin U.S. Corporation david.calabrese@daikinus.com/+1-347-515-4132

 

Europa

Martin Dieryckx, Environment Research Center, Daikin Europe, NV

dieryckx.m@daikineurope.com/+32-477-66-36-25

 

Legal Inquiries

R32-op-legal@daikin.co.jp

 

Pressemeddelelse:

http://www.daikin.com/press/2015/150910/index.html