Skip to main content

Forsyner skoler med effektiv mekanisk ventilation

Daikin har for nylig leveret ventilationsløsninger til et projekt, der omfattede to gymnasier i Holland. HVAC-systemerne skal levere komfortkøling og -opvarmning og sikre høje standarder for indendørs luftkvalitet for de 3.355 elever og ansatte.

 

Produkter

4x Daikin AHU – Modular R inklusiv DX modul

1x Daikin AHU – Professional inklusiv HW, DX-konvektor og styrepanel

 

Situationen

Projektet omfattede uddannelsesfaciliteter i Putten og Ermelo kommunerne, hvor de 4 Modular R-enheder blev installeret på skolen i Putten og Professional-enheden på skolen i Ermelo. Begge systemer vil sikre en fremragende luftkvalitet i klasseværelser og kontorer samt give varme- og kølekomfort.

Ønsket om bæredygtighed var en af hovedårsagerne til at Daikin blev valgt. Skolerne er UN Eco-School-certificeret, så de var på udkig efter HVAC-systemer, der kunne hjælpe dem med at nå deres udfordrende bæredygtighedsmål ved at bruge meget energieffektive AHU'er, der drives af solenergi. 

Projektet havde også til formål at skabe et sikkert og sundt miljø for både elever og medarbejdere ved at give dem komfort og god indendørs luftkvalitet. 

 

Løsningen

Daikin opfyldte slutbrugerens behov med hensyn til energieffektivitet takket være sin avancerede teknologi samt skabelse af et godt indeklima for mennesker. 

Indendørs luft er normalt mere forurenet end udendørs luft, da den indeholder en lang række partikler eller endog vira. Så dårlig indendørs luftkvalitet er et symptom på et usundt miljø, hvilket har en negativ indvirkning på folks kognitive evner eller får dem til at blive oftere syge. Gode ventilationssystemer kan reducere dette og skabe sundere rum.

Daikin-luftbehandlingsaggregater hjælper med at sikre korrekt ventilation af lokalerne og filtrering af indeluften, så beboerne kan indånde den renest mulige luft, mens de arbejder eller studerer.

Læs mere her om, hvordan mekanisk ventilation kan hjælpe med at minimere spredningen af coronavirus

Relaterede artikler

Hjælp til forhandlere

Hjælp til arkitekter og konsulenter