Skip to main content

Variabel kølemiddelvolumen

Opfundet af os, efterlignet af mange.

Med variabel kølemiddelvolumen (VRV), er Daikin stadig markedsførende i levering af effektive og behagelige løsninger for udskiftning af klimaudstyr.

VRV - Introduktion til en ny æra af energieffektivitet

Da Daikin lancerede VRV* klimasystemet i 1982, var det første gang i verdenshistorien, at der blev anvendt variabel styring af kølemiddelvolumen. Også kendt under navnet VRF, er variabel kølemiddelstrøm en teknologi, som kun cirkulerer den minimale mængde af kølemiddel, som er nødvendig i løbet af en opvarmnings-/køleperiode. Denne mekanisme har introduceret slutbrugere for muligheden for at styre flere områder med klimaanlæg individuelt på samme tid.

*VRV er et varemærke ejet af Daikin Industries, Ltd.

VRV 1982

VRV kontra VRF

VRV og VRF (variabel kølemiddelstrøm) er to betegnelser for den samme teknologi. Fordi VRV er et varemærke ejet af Daikin Industries, Ltd., er det pålagt alle andre virksomheder, som kopierer denne teknologi at bruge betegnelsen VRF.

Hvordan virker VRV?

VRV er en teknologi, som ændrer kølemidlets mængde i et system, således at det passer med en bygnings specifikke krav. Kun et minimum af energi kræves til at opretholde settemperaturerne og garantere, at det slukker automatisk, når det ikke længere registrerer personer i rummet. Denne enestående mekanisme er mere bæredygtig på lang sigt, da slutbrugere nyder godt af energibesparelser samtidig med, at deres CO2-emission reduceres.

Med op til 64 indendørsenheder forbundet til 1 udendørsenhed, virker VRV-systemet på nogenlunde samme måde som et Multi-Splitsystem. Hver enkelt indendørsenhed styrer, hvilken kapacitet den har brug for med udgangspunkt i indendørstemperaturen og den ønskede temperatur, som er indstillet via fjernbetjeningen (setpunkt).

Den samlede efterspørgsel fra alle indendørsenhederne afgør, hvordan udendørsenheden justerer kølemiddelmængden og -temperaturen. Ved kun at levere den nødvendige opvarmning/køling, sparer inverterkompressoren store mængder energi under VRV-driften.

 

bg-image

VRV's udvikling

Siden vores første VRV-system kom på markedet, har vi løbende tilføjet nye funktioner til systemet for at imødekomme markedets større og mere varierende behov. Fra en forøgelse af kapacitetsbelastningen til integration af flere genvindingsteknologier, fortsætter vi med at forbedre vores VRV-system for at opnå den bedste komfort, effektivitet og stabilitet.

En pioner i HVAC-branchen

Udforsk VRV’s historie, og opdag, hvordan det bliver ved med at påvirke HVAC-R-branchens fremtid.

1982

Begyndelsen af en ny æra

Daikin udvikler VRV: Verdens første Multi-Split klimaanlæg til kommercielle bygninger. Før lanceringen af VRV var styring af klimaanlæg i individuelle zoner en stor udfordring. Lanceringen af VRV ændrede drastisk de forventninger, man havde til klimaanlæg beregnet til kommercielle bygninger.

Variabel kølemiddelstrøm

1987

Introduktion af VRV i Europa

1990

Den fleksible udendørsenhed

Daikin udvikler det vandkølede VRV klimaanlæg. Denne enhed er et ideelt alternativ, når luftkølede VRV enheder ikke kan bruges på grund af kølerørenes længde.

Den fleksible udendørs enhed

1990

Den bedste til komfort

Med varmegenvindingteknologien lykkes det, at få VRV klimaanlægget til både at varme og køle samtidig med kun en udendørsenhed. Daikin forbedrer også deres teknologier til at imødekomme alle menneskers komfortbehov overalt i verden.

1999

Hurtig og nem udskiftningsproces

Daikin udvikler udskiftningsteknologier for at gøre VRV installationsprocessen nemmere for virksomheder. Ved kun at udskifte indendørs- og udendørsenhederne, kan installatører genbruge andre komponenter, såsom rør.

Leverer kølig, frisk luft til ekstremt varme egne i verden

Med fokus på Mellemøsten har Daikin tilpasset VRV for at gøre den mere kompatibel med klimaer med temperaturer på 50°C og derover.

 

2004

VRV S-serien udvider VRV produktsortimentet til at inkludere den lette kommercielle sektor

2007

Leverer varme til ekstremt kolde egne i verden

Daikin udvikler en højeffektiv varmepumpe til VRV klimaanlæg. Dette system er konstrueret til regioner, hvor temperaturerne kan gå helt ned til -25 °C.

2015

Daikin lancerer VRV IV i-serien, verdens første ”usynlige” udendørs VRV enhed

Daikin's seneste opfindelse er enestående inden for klimaanlæg. Det er blevet til en af de to typer af klimaanlæg, med eller uden rør, som bruges i verden i dag. Daikin vil altid være pioneren inden for klimaanlæg, da virksomheden bliver ved med at sprede den nye standard overalt i verden.

2019

Daikin lancerer VRV IV+

Denne serie, der er fuldt optimeret til årsbaseret virkningsgrad, er udviklet helt i overensstemmelse med ånden i Ecodirektivet.
Målt med brug de mest solgte indendørs enheder fortsætter dette VRV-udvalg med at være førende inden for VRF-teknologi, idet det når de højeste testniveauer for årsbaseret virkningsgrad

2020

VRV 5 S-serie

Komplet redesign af enhed til R-32 kølemiddel
Nemmere at håndtere og med den mest fleksible installation nogensinde!

2022 VRV 5 varmegenbrug

Er bygget specielt til at støtte dekarbonisering af kommercielle bygninger.

Lær mere om vores nuværende sortiment og teknologier

Hjælp til forhandlere

Hjælp til arkitekter og konsulenter