Skip to main content

Kan man opvarme eller afkøle flere rum med en varmepumpe?

Du kan opvarme eller afkøle flere rum – læs her, hvordan du gør.

Tøjbutik med en perfekt temperatur takket være den vægmonterede varmepumpe.

Luft-til-luft varmepumper (også kaldet aircondition) er utroligt fleksible og alsidige: De kan opvarme eller afkøle flere rum samtidig. Du skal bare vælge den rigtige type system og det rigtige antal indendørsenheder for at opnå den optimale komfort – overalt. Her er dine muligheder.

Hvor mange rum kan jeg opvarme eller afkøle med en luft-til-luft varmepumpe?

Luft-til-luft varmepumper kan opvarme eller afkøle flere rum. De fungerer med et splitsystem. En udendørsenhed monteres uden for din bolig og tilsluttes en eller flere indendørsenheder. Enhederne absorberer varme fra luften udenfor og fordeler luft med den ønskede temperatur i dit hjem.

Der er tre forskellige typer systemer at vælge mellem.

Parsystem. Dette system består af en udendørsenhed og en indendørsenhed. Det kan opvarme eller afkøle ét rum og fungerer bedst i mindre hjem med en åben planløsning.

Du kan vælge en vægmonteret, gulvplaceret eller skjult loftsmonteret indendørsenhed. Alle Daikins modeller er designet til at gå i ét med din indretning.

Multisystem. Udendørsenheden kan tilsluttes op til fem indendørsenheder, så du kan styre temperaturen i flere rum samtidig. På den måde får du maksimal alsidighed, samtidig med at du får det bedste ud af din udendørsenhed.

Du kan vælge den type og størrelse indendørsenhed, der passer til det enkelte rum og dine præferencer. Måske vil du have en mindre enhed i soveværelset og en større og kraftigere enhed i stuen.

Du kan indstille hver enkelt enhed for sig med en separat fjernbetjening eller en app og dermed opnå en højere eller lavere temperatur i visse rum end i andre.

Multi-plus-system. Med dette system får du ud over opvarmning og køling også varmt vand. Du kan tilslutte en varmtvandsbeholder på 90 eller 120 liter og op til tre andre indendørsenheder til én udendørsenhed. Denne løsning passer bedst til boliger på op til 80 m².

Stue med en stor seng og en vægmonteret klimaløsning.
Klimateknologi i en stue.

Kan jeg opvarme og afkøle forskellige rum i min bolig samtidig?

Nej. Du kan indstille hver enkelt indendørsenhed til hver sin temperatur, så visse rum opvarmes eller køles mere end andre, men luft-til-luft varmepumper kan ikke køle og varme samtidig.

Skal jeg have en luft-til-luft varmepumpe i hvert rum?

Nej, du behøver ikke at have en enhed i hvert rum. Daikins luft-til-luft varmepumper har en kapacitet på 1,5 til 7 kW, så de kan opvarme eller afkøle store rum. Med et multisystem kan du ved behov tilføje ekstra indendørsenheder på et senere tidspunkt, dog maksimalt fem indendørsenheder for hver udendørsenhed.

Maksimal fleksibilitet i flere rum

Du opnår suveræn fleksibilitet og individuel betjening kombineret med optimal ydeevne og fremragende energieffektivitet i flere rum. Daikins produkter er nemme at installere og vedligeholde og leverer den helt rigtige temperatur i hvert enkelt rum i din bolig.