Skip to main content

Sådan sænker du din energiregning

Vores praktiske energisparetips hjælper dig med at sænke din energiregning, så du får flere penge til overs til dig selv

Et par ligger på deres seng og snakker og griner, mens de nyder den perfekte temperatur.

Rekordhøje energipriser har fået os alle til at overveje, hvordan vi kan sænke vores energiforbrug og dermed vores energiudgifter. Læs videre for at se vores bedste energisparetips og de enkle tiltag, som gør det nemt at spare på energien i dit hjem.

Sådan sparer du penge på opvarmning

Energipriserne er højere nogensinde, og mere end 90 % af den energi, vi bruger i boligen, anvendes til opvarmning og varmt vand. Du kan altså spare rigtig mange penge ved at gøre dit varmesystem og din bolig så energieffektive som muligt. Her er nogle forslag til, hvor du kan starte:

  • Få din bolig isoleret

Undersøg, om der er behov for isolering af loft eller hulmure, og overvej at skifte til dobbeltruder, hvis du ikke allerede har det. Isolering holder varmen inde om vinteren og holder dit hjem dejligt køligt i de varme sommermåneder. Dermed bliver dit behov for opvarmning og køling langt mindre, hvilket skærer en stor bid af din energiregning.

  • Undgå træk

Varme slipper ud gennem revner og sprækker i dit hjem, så undersøg hvert rum nøje, så du kan tætne alle utætheder. Tjek dør- og vinduesrammer, stikkontakter, brændeovne, udluftningsventiler og blæsere, loftsluger, brevsprækker og de steder, hvor el og gas kommer ind i bygningen.

  • Installer en varmepumpe

En velisoleret bolig uden træk kræver langt mindre opvarmning, men hvad nu hvis dit gamle varmesystem bruger en masse energi? Det klogeste valg er at installere et varmepumpesystem.

Varmepumper er den mest energieffektive og bæredygtige løsning til opvarmning, køling og varmt vand. De drives af strøm, så du kan sænke din gasregning markant. Selvom du kommer til at bruge mere strøm, vil den ekstra udgift blive opvejet af det, du sparer på gassen. Det skyldes, at varmepumper tager gratis, vedvarende energi fra luft, vand eller undergrunden og har en langt mere energieffektiv drift.

Varmepumper kræver også meget lidt vedligeholdelse, så du behøver ikke at bekymre dig om hyppige servicebesøg eller reparationer. De løbende udgifter er lave, og en varmepumpe, der vedligeholdes, som den skal, kan holde i 10-15 år. Det gør dem til en klog investering på lang sigt.

  • Brug din termostat klogere

En af de nemmeste måder at sænke varmeudgifterne på er at skrue ned for din termostat. Du vænner dig hurtigt til en lidt lavere temperatur, og en sænkning på en enkelt grad kan medføre en energibesparelse på syv procent om året.

En intelligent termostat er en glimrende løsning til at holde styr på temperaturen i din bolig, så du ikke opvarmer den mere end højst nødvendigt. Alle Daikins luft-til-luft varmepumper og varmesystemer til boliger kan betjenes via din smartphone eller tablet med den brugervenlige Onecta-app.

Du kan indstille temperaturen på din termostat, få overblik over dit energiforbrug og oprette tidsplaner for opvarmning via appen. Hvis du ved, at du skal være væk hele dagen, kan du altså skrue ned for varmen og dermed sænke dit energiforbrug.

  • Få installeret en intelligent måler

Ved at få installeret en intelligent måler i din bolig kan du nemmere danne dig et overblik over dit energiforbrug, hvilket også kan hjælpe dig med at sænke energiregningen.

Hvordan sparer man penge med en intelligent måler?

En energisparemåler eller en ’intelligent måler’ viser, hvor meget strøm og gas du bruger til enhver tid. På den måde kan du blive klogere på dit energiforbrug og nemt se, hvordan du kan sænke dit forbrug ved at ændre dine vaner. Små ændringer, der kan hjælpe dig med at sænke dit energiforbrug, er en fremragende måde at spare penge på.

Hvilken betydning har vedvarende energi?

Regeringer over hele verden forpligter sig til at sænke deres udledning af drivhusgasser, hvilket gør vedvarende energikilder mere og mere populære. Teknologier, som udnytter vedvarende solenergi og vindkraft, er på fremmarch og bidrager til at mindske den negative indvirkning på klimaet.

For boligejere er af fordelene, at de sparer penge på at installere teknologi baseret på vedvarende energi såsom solpaneler og varmepumper. Eftersom de tager gratis energi fra omgivelserne, kan du sænke dine energiudgifter og samtidig gøre en positiv forskel.

En mand slapper af i sin stue, mens han undersøger muligheder for at spare penge.
Et par med ro i sindet takket være deres energibesparende varmesystem.