Skip to main content

Er mit hjem egnet til en varmepumpe?

Find ud af, om en varmepumpe er det rigtige valg til din bolig, og om du kan gøre den ’varmepumpeklar’.

En mand sidder ved sit skrivebord derhjemme og nyder den behagelige indeluft.

Flere og flere skaber positiv luftforandring i deres hjem ved at skifte til varmepumper med en lav CO2-udledning. Alle boliger er forskellige og findes i alverdens udformninger og størrelser. Nogle er mere energieffektive end andre. Måske tænker du: ”Er min bolig egnet til en varmepumpe?”

Den gode nyhed er, at varmepumper egner sig til stort set alle boliger. For at få mest muligt ud af en varmepumpe er der dog nogle trin, som du eventuelt skal gennemføre først, fx at forbedre din boligs energieffektivitet.

Jo mere energieffektiv din bolig er, desto mere effektiv og økonomisk vil varmepumpen være. Varmepumper er nemlig designet til at opretholde en stabil temperatur og ikke levere de kortvarige temperaturstigninger, som du får med en gaskedel.

Sådan sparer du på energien i din bolig for at gøre den mere velegnet til en varmepumpe

Først skal du undersøge, om din bolig er tilstrækkeligt isoleret, eftersom isolering holder på varmen og forhindrer energien i at slippe ud. En velisoleret bolig øger varmepumpens effektivitet, sænker de faste udgifter og resulterer typisk også i lavere energiregninger.

Nyere og mere moderne hjem har som regel en høj varmeeffektivitet, så det kræver mindre energi at holde dem varme. Ældre hjem kan have mindre isolering og mere træk, så varmen kan slippe ud gennem vægge, lofter og gulve.

Lyder det som din bolig, er der ingen grund til panik. Vi har nogle enkle tips til, hvordan du kan spare på energien og gøre din bolig ”varmepumpeklar”, fx ved at:

  • Kontrollere, om du har brug for isolering af loft eller hulmure
  • Tætne vinduer og døre, så varmen ikke slipper ud
  • Forsegle sprækker og revner omkring vinduer, døre og kontakter
  • Skifte til dobbeltruder, hvis du ikke allerede har det

Derefter skal du overveje, hvilken type opvarmning du har.

  • Hvis du har en ældre bolig med traditionelle radiatorer, kræver dit opvarmningssystem sandsynligvis en høj vandtemperatur for at holde boligen varm. Derfor vil det bedste valg sandsynligvis være en højtemperaturvarmepumpe, som er mere effektiv end en olie- eller gaskedel.
  • Hvis du har en moderne, nybygget bolig med gulvvarme eller moderne radiatorer, vil en lavtemperaturvarmepumpe være et godt valg. Denne løsning giver dig billig varme og en markant lavere CO2-udledning.
  • Hvis du har gasvarme og en kombi-kedel, kan en hybridvarmepumpe være den bedste kompromisløsning for dig. En hybridvarmepumpe er et 2-i-1-system, som kombinerer en gaskedel og en varmepumpe - en god løsning for boligejere, der vil opnå en positiv forandring.
Vordende forældre slapper af i deres stue i en behagelig temperatur, som leveres af en Daikin-varmepumpe.
Vordende forældre laver mad i deres køkken.

Daikin har et netværk af autoriserede varmepumpespecialister og installatører, som kan hjælpe dig med at vælge den helt rigtige varmepumpe til dit hjem.

En klog investering, som betaler sig på sigt

Med så mange faktorer at tage hensyn til, undrer du dig måske, om en varmepumpe overhovedet er besværet værd. Svaret er ja!

Varmepumpernes energibesparelse i forhold til fossile systemer gør dem til et klogt valg til fremtidens hjem. Varmepumper er en bæredygtig, behagelig og energieffektiv måde at varme din bolig op på, og så er de både miljøvenlige og en god investering.

Er din bolig klar til næste trin? Se Daikins varmepumper, og find ud af, hvad vi kan gøre for dig.