Skip to main content

Levering af effektive løsninger inden for et renoveringsprojekt, der omfattede et hospital

Daikin har for nylig leveret chillere til et spansk renoveringsprojekt, der omfattede et hospital. Projektet blev udført som en del af et program, der har til formål at forbedre bygningens energieffektivitet og minimere dens miljøpåvirkning.

 

Produkter 

2x EWWH-VZ

1x EWAH-TZ

Total køleeffekt: 4 MW

 

Løsningen

Til dette projekt leverede Daikin 3 skrueinverterchillere, to vandkølede chillere og en luftkølet chiller til erstatning af de gamle enheder uden inverter i hospitalets HVAC-system. Takket være installationen af mere avanceret teknologi opfyldte Daikin effektivitetsmålene og bidrog til at opnå energibesparelser, reducere driftsomkostningerne og nedbringe CO2-emissionerne med 25 %.

Læs mere her om Daikins kompressor med enkelt skrue

For at nå disse mål krævede projektet et miljøvenligt HVAC-koncept. Løsningen var Daikin chillere med R-1234ze HFO-kølemiddel, som har sat den nye standard for miljøvenlige kølesystemer, da de har et GWP (globalt opvarmningspotentiale), der er 200 gange lavere end R-134a. Energieffektivitetsmålene blev opfyldt ved at kombinere R-1234ze-kølemidlet med Daikins teknologi for kompressor med enkelt skrue.

Læs mere her om fordelene ved at bruge R-1234ze

 

Set i en større sammenhæng

Ud over energieffektivitet var driftssikkerheden et andet meget vigtigt aspekt, da chillerne også skulle levere køling til laboratorierne og det tekniske udstyr. Så det var afgørende at have en pålidelig løsning for at sikre, at både hospitalets behov for komfort og proceskøling blev opfyldt.

Daikins skrueinverterteknologi hjalp helt klart på driftssikkerheden. Virksomheden har en historisk førerskab inden for chillere med skruekompressor med en enkelt skrue, som er blevet installeret over hele verden i de sidste 20 år.

Sammenlignet med en standard skruekompressor anvender Daikin-skruekompressoren én hovedskrue, der griber ind i to stjernerotorer for at producere en kompressionscyklus, der matcher efterspørgslen. På grund af hovedrotoren, der er afbalanceret i både radial og aksial retning, har kompressorens leje en ekstrem høj driftssikkerhed. Derfor har den en længere levetid. Desuden har Daikins kompressor med enkelt skrue kun tre bevægelige dele, hvilket reducerer risikoen for fejl og holder driftsomkostningerne lave.

 

Relaterede artikler

Hjælp til forhandlere

Hjælp til arkitekter og konsulenter