Skip to main content

Rensning af luften for at bekæmpe COVID-19: Dette er vores løsning

Videnskabelige undersøgelser har vist, at COVID-19-virus er meget mere smitsomt indendørs end udendørs. Der er derfor udarbejdet en række instrukser for at bekæmpe spredningen af virussen så effektivt som muligt. Ud over god ventilation kan luftrensning således bidrage til at mindske risikoen for smitte. Daikin-luftrensere sikrer et indeklima, der er tre gange mere frisk og sundere og renere. Resultatet: Et indendørs miljø, der både er mere behageligt og mere sikkert for brugerne.

COVID-19: Hvordan reducerer man risikoen for smitte?

Som alle vira, bakterier og allergener overføres COVID-19 hovedsageligt gennem luften. Derfor er det vigtigt at ventilere rummene for at fjerne forældet luft så meget som muligt - især luft, der er fyldt med virus - og erstatte den med frisk luft. Hvis det ikke er muligt at ventilere, er det en god supplerende foranstaltning at rense luften for at begrænse risikoen for overførsel af virus.

Det er naturligvis stadig vigtigt at overholde beskyttelsesforanstaltningerne: Brug af ansigtsmaske, vask af hænder og social afstandtagen.

Hvordan kan jeg bekæmpe coronavirus med en Daikin-luftrenser?

For at begrænse overførslen af virale partikler mest muligt, er det tilrådeligt at rense luften for at fjerne disse partikler eller aerosoler. Undersøgelser har vist, at når det gælder luftrensning til bekæmpelse af COVID-19, er kun HEPA-filtrering og elektrostatisk udfældning (elektrisk opladning og opsamling af virale partikler for at ødelægge dem ved hjælp af et elektrostatisk filter) effektive.

Med MCK55W og MC55W, Daikins nye luftrensere, kan du være helt rolig. Disse apparater anvender teknologien med elektrostatisk udfældning: Streamer-teknologien giver en elektrisk ladning til skadelige stoffer, f.eks. vira, som derefter opfanges af et elektrostatisk HEPA-filter.

Streamer-teknologien udsætter desuden skadelige stoffer for oxidativ nedbrydning: Streameren genererer en stabil strøm af elektroner med høj hastighed, hvilket giver en slags plasmaudladning (meget højere end en konventionel plasmaudladning). En anden fordel ved denne teknologi er, at den kraftige oxidative nedbrydning ikke kun ødelægger og fjerner virale partikler, men også bakterier, skimmelsvampe, allergener, farlige kemiske partikler og dårlig lugt. Det betyder, at Daikin-luftrensere også er ideelle til personer med astma eller allergi. Forsigtig: For at fungere optimalt skal en luftrenser udføre to til fem rensninger i timen.

99,9 % effektiv

En nyere videnskabelig undersøgelse, der er udført i samarbejde med University of Tokyo og Okayama University of Science, viser, at Daikins Streamer-teknologi inaktiverer mere end 99,9 % af coronaviruset (SARS-CoV-2) i luften efter 3 timers eksponering under specifikke laboratoriebetingelser.

Med andre ord gør vores luftrensere dig mere sikker, uanset om du er hjemme eller på arbejde. Selvfølgelig er korrekt installation og vedligeholdelse afgørende for apparatets effektive funktion. Har du spørgsmål om luftrensning og/eller vores apparater udstyret med Streamer-teknologi? Så tøv ikke med at kontakte os. Vi vil med glæde hjælpe dig.

luftrensning

Relaterede emner

Hjælp til forhandlere

Hjælp til arkitekter og konsulenter