Skip to main content

Teamet bag vores varmeprodukter

Vi er blandt andet kendt for at være en af verdens førende virksomheder inden for klimaanlæg, og i de seneste år har vi også etableret os som innovatør på opvarmningsmarkedet. Og bag hver eneste af vores innovative opvarmningsløsninger står en talentfuld ingeniør. Her trækker vi tæppet til side og sætter fokus på vores udviklingsteam inden for opvarmning. Læs deres historier, lær om deres karrierer, og hvordan deres arbejde hjælper os med at skabe en sundere, mere bæredygtig og behagelig verden.

bg-image

Mød Rishi & Harsh

Udviklingsingeniører inden for opvarmning i Daikins EMEA-udviklingscenter

 

“Fra intensiv brainstorm til gennemgang af læringskurverne for til sidst nå det eftertragtede eureka-øjeblik. Vi ved, at det er lykkedes, når vi har skabt en enhed, der afbalancerer design, effektivitet og ydeevne.”

“Varmepumper er mere end blot design og æstetik.”

Rishi: “Jeg arbejder i øjeblikket på en varmepumpe, der er designet til det skandinaviske og tyske marked, og som vi kalder en “topmodel”. Men jeg har hurtigt fundet ud af, at varmepumpen i dag handler om mere end bare et fantastisk design. Den skal være energieffektiv og opfylde de højeste standarder inden for kvalitet og ydelse.”

“Vores teams primære fokus er på at introducere et enestående produkt med enestående funktioner og give kunderne total komfort.”

“Store udfordringer giver nye muligheder.”

Harsh: “Mit første projekt var at udvikle den nye generation af varmepumper med jordvarme som kilden. På grund af de høje forventninger fra markedet stod vores team over for forskellige tekniske udfordringer, som vi var nødt til at overvinde inden for en stram tidsplan. I sidste ende leverede vi en højtydende enhed med henblik på alle aspekter, som vi alle kan være stolte af.”

Rishi: “At nå vores mål for et projekt er den største udfordring, vi står over for, men det er det, der gør udviklingsprocessen spændende. Det bliver til en rejse: Fra intensiv brainstorming til gennemgang af læringskurverne for til sidst nå til det eftertragtede eureka-øjeblik. Vi ved, at det er lykkedes, når vi har skabt en enhed, der er afbalanceret i design, effektivitet og ydelse.”

“Et alsidigt team med et fælles mål”

Rishi: “Jeg er glad for at dele disse særlige udviklingsoplevelser med et fantastisk team af kollegaer. Når man arbejder med et så alsidigt team, bliver man åben for nye ideer. Det er de forskellige perspektiver, erfaringer og vidensområder, der er blevet byggestene i udviklingscentret (EDC).”

Springet til Belgien

Harsh: “Jeg studerede til maskiningeniør i Indien, før jeg flyttede til Belgien for to år siden. Daikin Europe er mit første job.”

Rishi: “Dette er mit første job. Jeg startede min karriere som praktikant i Daikin India, mens jeg tog eksamen som maskiningeniør. Efter min praktikplads ansøgte jeg om at arbejde i Daikin Europe, fik stillingen og flyttede derefter til Belgien. Min rejse fra Daikin India til Daikin Europe har ikke været andet end en drøm, der er blevet til virkelighed.”

Hvad er det næste?

Harsh: “Jeg er blevet leder af et andet projekt. Selvom der er en stejl indlæringskurve, nyder jeg alsidigheden, som denne stilling giver mig i mit arbejde.”

Rishi: “At vokse fra at være praktikant til en international medarbejder har været en massiv læringskurve for mig, og Daikins koncept om on-the-job-læring er noget, jeg sætter stor pris på, da det giver mig mange muligheder og udfordringer. Kort fortalt har det været en rejse med innovation, entusiasme og motivation.”

bg-image

Mød Joris

Designer inden for opvarmning i Daikins udviklingscenter (EDC)

 

“Siden jeg var helt ung, har jeg altid været interesseret i mekanik. Mine forældre havde et mekanikerværksted, og jeg var altid i gang med at arbejde på motorer. Men jeg havde også en passion for design. Jeg ville lave noget, der slog disse to interesser sammen, så jeg besluttede at tage en uddannelse inden for elektromekanik.”

Fortæl os om din karrierevej, og hvad der bragte dig til Daikin Europe

“Siden jeg var helt ung, har jeg altid været interesseret i mekanik. Mine forældre havde et mekanikerværksted, og jeg var altid i gang med at arbejde på motorer. Men jeg havde også en passion for design. Jeg ville lave noget, der slog disse to interesser sammen, så jeg besluttede at tage en uddannelse inden for elektromekanik. Jeg kom til Daikin Europe i 1996. Det var mit første job, og jeg underskrev kontrakten, lige før jeg bestod min eksamen. Jeg startede min karriere i afdelingen for klimaanlæg og VRV, før jeg fortsatte over til opvarmning.”

Hvad indebærer dit job?

“Det er min rolle at fokusere på den strukturelle del af en enhed, specielt kabinettet omkring den. Jeg samarbejder med eksterne parter om at skabe det faktiske design, og derfra ser jeg på, hvordan vi kan tilpasse designet til enheden. Derefter samarbejder jeg med et team om at teste prototypen for at kontrollere, at kabinettet hjælper enheden med at overholde de nyeste støjbestemmelser og Daikins høje standarder for ydelse.”

Hvilke varmeenheder har du arbejdet på?

“Jeg har for nylig arbejdet på et kabinet til en jordvarmepumpe, og nu arbejder jeg på et kabinet til en ny monoblok.”

Hvad er de største udfordringer, når du skaber disse enheder?

“Jeg bruger det meste af min dag i lydrummet, hvor jeg tester enhederne for at se, om de opfylder de nyeste støjbestemmelser. I en af vores enheder endte vi med at skulle placere en lufttæt metalkasse inde i kabinettet. Det var en rigtig god idé, da vi efter flere tests kunne opnå den lave driftslyd, vi ønskede.”

Hvilket projekt, er du mest stolt af?

“Jeg var med til at skabe det nye design for Daikin Altherma 3-serien, som endte med at vinde to store designpriser. Feedback fra installatørerne i marken er det vigtigste for mig, og jeg hørte, at de var glade for Daikin Altherma 3. Det er fantastisk, for hvis de nyder at arbejde med den, er det mere sandsynligt, at de vil anbefale den og sælge den.”

Når jeg ikke er på jobbet…

Ser jeg mit yndlingsfodboldhold (Club Brugge), arbejder i min have eller er sammen med mine to døtre.”

bg-image

Mød Kobe

Udviklingsingeniør inden for opvarmning i Daikins udviklingscenter (EDC)

 

“Jeg har en master inden for elektromekanik, og jeg var på udkig efter et job inden for produktudvikling. Jeg startede med at teste software, før jeg flyttede til varmeteamet for at udvikle varmepumper. Nu skriver jeg softwarespecifikationer til indendørsenheder.”

Fortæl os om din karrierevej, og hvad der bragte dig til Daikin Europe

“Min karriere i Daikin Europe begyndte for fem år siden. Jeg bestod min master inden for elektromekanik, og jeg var på udkig efter et job inden for produktudvikling. Jeg startede med at teste software, før jeg flyttede til varmeteamet for at udvikle varmepumper. Nu skriver jeg softwarespecifikationer til indendørsenheder. Jeg havde aldrig forventet at ende i denne særlige stilling, men jeg nyder at være ekspert på dette område (og at mine kollegaer også opfatter mig som én!).”

Hvad indebærer dit job?

“Mit primære fokus er at skrive software til indendørsenheder, som f.eks. gasindsprøjtning og EU HP. Mit job er at oprette forbindelsen mellem en indendørsenhed og dens styring. For at gøre dette samarbejder jeg ofte med vores søsterkontor i Ghent og softwareleverandøren for at forudse potentielle problemer og udføre opfølgende tests. Jeg samarbejder også med salgsteamet for at få feedback i realtid fra kunderne og anvende disse erfaringer på vores software.”

Hvilke varmeenheder har du arbejdet på?

“Jeg har arbejdet på Daikin Altherma, gasindsprøjtningsenhed og EU HP.”

Hvad er de største udfordringer, når du skaber disse enheder?

“Den største udfordring er at sikre, at vi gennemfører nok tests, før vi lancerer produktet, så eventuelle problemer bliver opdaget på forhånd. Hvis det sker, er vi nødt til at finde en måde at udbedre fejlene på enten i softwaret eller i specifikationerne.”

“Det var en udfordring, vi stod over for, da vi skabte gasenheden. Efter at have kørt flere tests stod det klart, at vi skulle tilpasse hele softwaret, fordi det var den første hydro split-model. Det er også derfor, at tests er så nødvendige: Processen sikrer, at vi kan garantere, at styringen og enheden arbejder problemfrit sammen.”

Hvilket projekt, er du mest stolt af?

“Jeg er mest stolt af den nye Daikin Altherma og dens helt nye styringsenhed. Daikin Altherma produktet danner grundlaget for vores fremtidige varmeprodukter, og jeg var ansvarlig for at udvikle forbindelsen mellem styringen og enheden. Fordi det var et nyt system, havde vi mulighed for at give styringen en fuld opgradering med et nyt design, nye funktioner og softwarejusteringer.”

Når jeg ikke er på jobbet…

Spiller jeg elektriske guitar i mit rockband eller spiller i en fodboldturnering med Daikin-kollegerne.”

Hjælp til forhandlere

Hjælp til arkitekter og konsulenter