Skip to main content

Pollenallergi: Hvordan beskytter du dig effektivt?

Rindende næse, voldsom nysen, ondt i halsen ... Det er ikke kun godt nyt, at det gode vejr vender tilbage, for forårets ankomst varsler også om pollen, som er så frygtet af allergikere. Lider du også af pollenallergi? Der er måder, du kan beskytte dig selv på. Ud over de traditionelle løsninger, som vi har haft i mange år, er der nu også kommet nye teknologier på markedet, som kan afhjælpe denne type allergi. En kort oversigt over de midler, der allerede er kendt, og lovende nye løsninger!

Hvad er en allergi egentlig?

En allergi er ganske enkelt kroppens overreaktion på et eksternt stof, som den er overfølsom over for. Når en allergisk person udsættes for det allergene stof, bliver immunsystemet betændt og udløser den reaktion, som allergikere frygter så meget, og som kan vise sig ved forskellige fysiske symptomer.

Personer med pollenallergi lider hovedsagelig af deres allergi om foråret, når blomstrende planter formerer sig og spreder deres pollen i luften. Hvad er problemet? Dette pollen spredes overalt og stopper ikke ved vores boligers ydervægge. Selv i hjemmet er pollen ansvarlig for ubehagelige symptomer som f.eks. nysen og, i tilfælde af alvorlig allergi, akutte luftvejsproblemer.

Hvordan beskytter du dig mod pollenallergi?

Over for invasionen af pollen om foråret kan nogle få beskyttelsesforanstaltninger hjælpe med at reducere allergiske symptomer. Det er derfor ikke tilrådeligt at dyrke intens sport, at tørre sit vasketøj udendørs, at køre med åbne vinduer eller at slå græsset i haven. Ud over disse tilfælde af direkte udsættelse for allergener kan der også være visse skjulte faktorer, der kan påvirke den allergiske reaktion. Luftforurening irriterer f.eks. luftvejene og gør det lettere for pollen at trænge ind, for ikke at nævne, at forurening gør pollen mere skrøbeligt, hvilket nedbryder det i endnu finere og mere flygtige partikler. På grund af den kraftige forurening er risikoen for eksponering således endnu større.

Medicinske behandlinger og andre løsninger

Der findes i dag to typer medicinsk behandling af pollenallergi: Antihistaminer, øjendråber og næsespray, som er lokale behandlinger, der "blot" behandler allergisymptomerne, og desensibilisering, som er en flerårig behandling, der har til formål at helbrede årsagen til allergien ved hjælp af kontrolleret og langvarig udsættelse for allergener.

Hvis du imidlertid mener, at "forebyggelse er bedre end helbredelse", er der også nye løsninger på markedet, som tager fat om problemets rod, nemlig tilstedeværelsen af pollen i luften. Der findes nu luftrensere til hjemmet på markedet, som fjerner vira og bakterier fra luften og filtrerer partikler som støv og, naturligvis, pollen.

Daikin luftrensere

De nye Daikin-rensere er udstyret med elektrostatiske HEPA-filtre, højeffektive filtre mod luftbårne partikler, der udsender elektrostatiske kræfter for at opfange den maksimale mængde luftbårne partikler. Denne nye generation af luftrensere opfanger næsten 99 % af partiklerne mellem 0,1 μm og 2,5 μm, inden de nedbrydes ved oxidation ved hjælp af Streamer-teknologi. Det meste af pollen i hjemmet ødelægges således for effektivt at lindre de allergiske symptomer, for ikke at nævne, at du også kan regne på en kraftig luftbefugtning for at beskytte dine slimhinder mod udtørring. Du behøver ikke at frygte tilbagevenden af de smukke forårsdage!

Daikin er der for at hjælpe dig med at vælge det luftrensningssystem, der passer bedst til din situation i hjemmet.

Relaterede emner

Hjælp til forhandlere

Hjælp til arkitekter og konsulenter