Skip to main content

Vores bedste trick til at fjerne statisk elektricitet i dit hjem

Uanset om det er dit hår, der klæber fast til dit ansigt, de små stød, hver gang du samler noget op, eller den knitrende lyd, når to genstande rører hinanden: Statisk elektricitet er et almindeligt fænomen, der kan forårsage alvorligt ubehag. I industrielle applikationer kan det endda føre til store fejl. Ønsker du at fjerne overdreven statisk elektricitet i dit hjem? Løsningen er enkel.

Hvordan dannes statisk elektricitet?

Statisk elektricitet er resultatet af en ubalance mellem negative og positive ladninger i en genstand. Disse ladninger kan ophobes på overfladen af en genstand, indtil de finder en måde at blive frigivet eller afladet på. Hvis du f.eks. gnider dine sko på gulvtæppet, samler din krop ekstra elektroner. De stød, du føler, når du rører ved noget eller nogen lige efter, er en konsekvens af, at disse overskydende elektroner frigives fra dig til genstanden eller den anden person.

Hvilken rolle spiller den relative luftfugtighed?

Har du nogensinde bemærket, at når luften er tør, synes statisk elektricitet at blive opbygget hurtigere? Det skyldes, at statisk elektricitet påvirkes direkte af den relative luftfugtighed i dit hjem. Fugten i luften er en naturlig leder, som giver jordforbindelse til enhver potentiel statisk ladning og hvilket opløser den statiske elektricitet. Den relative luftfugtighed skal være under 40 %, for at der kan opbygges en statisk ladning. En relativ luftfugtighed på 40-60 % vil stadig give mulighed for opbygning, men på et betydeligt lavere niveau, og ved en relativ luftfugtighed på over 55 % vil der aldrig forekomme statisk opbygning. Med andre ord: Hvis du holder den relative luftfugtighed i dit hjem på over 40 %, vil det hjælpe med at give jordforbindelse til statiske ladninger og mindske overdreven statisk elektricitet, mens en luftfugtighed på over 55 % helt vil eliminere statiske opladninger - og skabe det perfekte miljø for et behageligt liv.

Hvordan kan jeg mindske statisk elektricitet i mit hjem?

Hvis du holder den relative luftfugtighed i dit hjem på over 40 %, kan du mindske overdreven statisk elektricitet. For konsekvent at kontrollere luftfugtigheden i dit hjem kan det være en god idé at installere en fordampningsbefugter. Daikin luftrenseren med befugtning kan f.eks. styre og måle luftfugtigheden gennem luftrenseren, mens den tilfører fugt til luften, når den er for tør, og opretholder et sundt og passende fugtighedsniveau i rummet. Daikin luftrensere holder desuden luften sund og frisk ved at nedbryde allergener, fjerne bakterier og generende lugte, hvilket sikrer et friskere, sundere og mere behageligt hjemmemiljø, samtidig med at de styrer luftfugtigheden og holder statisk elektricitet i skak.

PRO TIPS

Har du problemer med at kontrollere den relative luftfugtighed og den statiske elektricitet i dit hjem? Prøv at minimere antallet af varmeproducerende maskiner og fjerne gulvtæpper.

Udforsk vores udvalg af luftrensere med befugtning

Invester i et friskere, sundere og mere behageligt indeklima uden statisk elektricitet: Oplev hele vores udvalg af luftrensere med indbygget befugter.

Relaterede artikler

Hjælp til forhandlere

Hjælp til arkitekter og konsulenter