Skip to main content

Hvorfor bedre luft giver bedre arbejde - og bedre sundhed

Siden den globale pandemi har arbejdsvaner rundt om i verden ændret sig markant. Mange fagfolk arbejder hjemmefra, og hvis de arbejder i et fælles arbejdsrum, er de mere opmærksomme end nogensinde på hygiejne og ventilation. I fremtiden vil luftkvaliteten indendørs blive en afgørende faktor for medarbejdernes velbefindende. Men hvordan kan du sikre et sundt klima på din arbejdsplads, og hvilke måder er de mest effektive til at gøre det på?

Det nye normale

Efter pandemien har de fleste virksomheder mærket et skift i arbejdssteder og adfærd. Flere mennesker begyndte at arbejde hjemmefra og lejlighedsvis fra et coworking-sted, og der er lagt betydeligt mere vægt på covid-relaterede vaner såsom håndhygiejne og ventilation. Som følge heraf dukker der CO2-sensorer op i kontormiljøer over hele verden, og moderne kontorbygninger bliver i stigende grad udstyret med avancerede ventilationssystemer. Med rette, for luftkvaliteten indendørs kan have en betydelig indvirkning på medarbejdernes præstationer og velvære.

Hvorfor indendørs luftkvalitet er vigtig

Indendørs luftkvalitet, almindeligvis kaldet IAQ, refererer til kvaliteten af luften i en bygning, som den dagligt indåndes af beboere eller besøgende. Selv om den generelle antagelse er, at indendørs luft er renere og sundere end udendørs luft, er dette faktisk ikke sandt. Undersøgelser viser, at ubehandlet indendørs luft i mange tilfælde er to til fem gange mere forurenet end luften udenfor på grund af forurenende stoffer som f.eks. pollen og bakterier. Dette kan forårsage sygdomme som influenza og luftvejsinfektioner og kan sammen med høje CO2-niveauer på grund af manglende ventilation føre til hovedpine, koncentrationsproblemer, nedsat arbejdspræstation og generelt dårligere helbred.

Heldigvis kan luftforurenende stoffer som pollen, bakterier og vira filtreres ud af luften med de rigtige systemer, så der skabes et sundt indeklima for alle.

Hvordan man forbedrer luftkvaliteten

I dag er boliger og bygninger bedre isoleret end nogensinde før. Det er godt nyt for miljøet, men det betyder også, at når først usunde luftpartikler, forurenende stoffer og pollen er kommet ind i et arbejdsmiljø, er det blevet sværere end nogensinde før at slippe af med dem. Løsningen: Ventilation, filtrering og frem for alt: Rensning.

VENTILATION >> FILTRERING >> RENSNING

Ventilation er afgørende for fortynding og fjernelse af forurenende stoffer. Åbning af vinduer kan f.eks. være med til at afbalancere CO2- og forureningsniveauet, og det er blevet påvist, at velholdte ventilationssystemer med tilstrækkelig luftudskiftning effektivt beskytter mennesker mod forurenende stoffer i store kontorbygninger. Det næste skridt er at udstyre klimaanlæg og ventilationssystemer med højeffektive luftfiltre, som kan hjælpe med at opfange størstedelen af luftbårne partikler, reducere koncentrationen af bakterier og vira i luften og dermed risikoen for overførsel gennem luften. Selv om filtreringssystemer fanger virus, bakterier og svampeorganismer, kan de dog ikke inaktivere dem, så de kan stadig formere sig og potentielt forårsage sygdomme. Derfor er luftrensning et vigtigt næste skridt for arbejdsgivere, der ønsker at fjerne forurenende stoffer aktivt og dermed grundigt forbedre luftkvaliteten i deres kontorbygninger.

Daikin: Din partner inden for luftrensning

Daikin lancerede sin første luftrenser allerede i 1975. Som specialist i styring af luftkvalitet føler vi, at det er vores mission at levere innovative løsninger, der virkelig er effektive mod luftforurening samt sæsonbestemte pollen og vira. Undersøgelser har vist, at vores udvalg af luftrensere fjerner over 99,98 % af det menneskelige coronavirus (HCoV-229E) og 99,93 % af den virus, der forårsager almindelig influenza (H1N1), på blot 2,5 minutter. *

Da virksomheder verden over forbereder sig på at vende tilbage til kontoret, kan Daikin-luftrensere hjælpe med at skabe betingelserne til at gøre dette på en mere sikker måde. Vores engagement i sunde indendørs miljøer - selv før den globale pandemi - har resulteret i en bred portefølje af luftfiltrerings- og luftrensningsprodukter, der direkte bidrager til at reducere risikoen for overførsel af luftvejsvirus. Vi bruger disse teknologier i vores klimaanlæg, opvarmnings- og ventilationsløsninger - både til små og store bygningsanlæg og i kompakte plug-and-play-renseanlæg til hurtig og fleksibel rensning. Dette gør det muligt for os at tilbyde den rigtige løsning til enhver bygningstype for at hjælpe med at gøre arbejdsmiljøerne friskere, sundere og mere behagelige - et kontor ad gangen.

*Daikin-luftrensere renser den indendørs luft ved at cirkulere den gennem enheden og lade luften passere et væld af filtre og rensningsteknologier: Et højtydende elektrostatisk HEPA-filter fanger virus og forurenende stoffer, hvorefter de udsættes for vores patenterede Flash Streamer-teknologi, som desinficerer luften og fjerner virus og bakterier.

Udforsk vores udvalg af luftrensere

Det er tid til friskere, sundere og mere behagelige kontorlokaler. Nu, mere end nogensinde før. Oplev hele vores udvalg af luftrensere, der hjælper dig med at sikre et sundt indeklima.

Relaterede artikler

Hjælp til forhandlere

Hjælp til arkitekter og konsulenter