Skip to main content

Institut Pasteur de Lille evaluerede effektiviteten i Daikins luftrensere i forhold til åndedrætsvira

7/7/2021

Bruxelles, den 7. juli 2021 - Det berømte franske laboratorie Institut Pasteur de Lille konkluderer af sine tests, at Daikins serie af luftrensningsapparater fjerner mere end 99.98 % af den menneskelige coronavirus HCoV-229E på 2.5 minutter*.

  • Ifølge tests, udført i laboratorierne på Institut Pasteur de Lille, fjerner Daikins luftrensere mere end 99,98 % af menneskelig coronavirus HCoV-229E på 2,5 minutter. Denne virus er familie med SARS-CoV-2, som er coronavirussen bag COVID-19-pandemien.
  • Enhederne er også vurderet til at være 99,93 % effektive mod H1N1-virus på 2,5 minutter. H1N1 er den virus, der forårsager almindelig influenza.
  • Det betyder, at Daikins luftrensere er yderligere et tiltag i kampen mod åndedrætssygdomme. Den kompakte plug-and-play-luftrenser kan bidrage kraftigt til at reducere risikoen for overførsel af luftvejsvirus.
  • Denne anerkendelse er en milepæl i Daikins plan om at blive en vigtig aktør i luftrensningsbranchen i Europa, Mellemøsten og Afrika.

Testet effektivitet mod coronavirus

Som specialist i luftkvalitetsstyring ser Daikin det som sin mission at levere innovative løsninger og har solgt luftrensere i over 45 år. Daikins luftrensere og patenterede luftrensningsteknologi, som anvendes i andet Daikin-udstyr, har for længst bevist, at de er effektive mod luftforurening, samt årstidens pollen og vira.

For at styrke påstanden om, at teknologien er effektiv, gav Daikin Europe N.V. det franske laboratorie Institut Pasteur de Lille til opgave at teste sine luftrensningsapparater. Det er nu formelt bevist, at Daikin-modellerne fjerner mere end 99.98 % af den humane coronavirus HCoV-229E på 2.5 minutter. Det er et vigtigt resultat.

Institut Pasteur de Lille udførte testen med virus HCoV-229E, som er en coronavirus tæt relateret til SARS-COV-2. Selve SARS-CoV-2-virussen blev ikke anvendt af sikkerhedsmæssige årsager. Det faktum, at de to vira er af samme familie, er et stærkt tegn på, at Daikin luftrensere er vigtige våben til at reducere risikoen for virustransmission og kan bidrage til at bekæmpe COVID-19-pandemien.

Daikin luftrensernes effektivitet opnås gennem en kombination af det højtydende elektrostatiske HEPA-filter, der fanger virussen, efterfulgt af en intens eksponering til Daikins patenterede Flash Streamer-teknologi, hvilket fjerner virussen.

Instituttet har også testet luftrenserne for effektivitet mod H1N1, som er virussen, der forårsager sæsoninfluenza. Under de samme testbetingelser konkluderer Institut Pasteur de Lille fra sin undersøgelse, at luftrenserne fra Daikin fjerner mere end 99.93 % af dette H1N1-virus på 2.5 minutter. Det viser, at disse enheder også er meget effektive til at bekæmpe influenza.

Luftrensning og ventilation er nøglen til sunde indendørs miljøer

Daikin luftrensere renser indendørsluften ved at cirkulere den gennem enheden og lade luften passere en lang række filtre og rensningsteknologier. Typisk anvendes enhederne i boliger, små kontorer, detailbutikker, klasseværelser, venteværelser til læger o.lign. og lægekabinetter. Luftstrømmen fra en Daikin luftrenser er ca. 330 m³/time. Det betyder, at luftmængden i et gennemsnitligt rum strømmer gennem enheden flere gange i timen.

Hr. Olivier Luminati, projektleder for ventilation og luftrensning

Olivier Luminati, projektleder for ventilation og luftrensning, som har arbejdet tæt sammen med Institut Pasteur de Lille om Daikins testprojekt, siger: "Testresultaterne er gode nyheder for samfundet. Netop når alle forbereder sig på en tilbagevenden til kontoret og et normalt liv, kan vi skabe betingelserne for at dette gøres det på en mere sikker måde. Daikins engagement i sunde indendørs miljøer har resulteret i en bred portefølje af luftfiltrerings- og renseprodukter. Vi bruger disse teknologier i vores løsninger for aircondition, varme og ventilation i både små og store bygningsanlæg. Vi kan grundlæggende hjælpe alle med et behov for ren og frisk indendørsluft til at finde den rigtige løsning".

M. Anthony Dimou, generaldirektør

Indendørs luftkvalitet har stor indflydelse på folks præstation og velvære. Der er mange faktorer, der påvirker luftkvaliteten, såsom PM2.5-partikler, allergener, luftfugtighed osv. Daikin har allerede erkendt denne udfordring for længe siden og har lanceret sin første luftrenser i Japan i 1975. M. Anthony Dimou, administrerende direktør for Daikins luftrensende virksomhed i EMEA: "De opnåede resultater fra Institut Pasteur de Lille er et gennembrud for os og samfundet. Jeg er sikker på, at Daikin kan blive referencefirma for indendørs luftkvalitetsstyring i EMEA-regionen".

* Detaljerede testresultater for hver type Daikin luftrenser:

‘Daikin enhed MCK55WVM (kommercielt navn MCK55W), testet af Institut Pasteur de Lille, fjerner 99,996 % af menneskelige coronavirus HCoV-229E på 2,5 minutters driftstid ved ‘turbo’-hastighed under laboratorieforhold (lufttæt kammer med indre volumen på 0,47 m³, ingen luftfornyelse). Menneskelig coronavirus HCoV-229E er forskellig fra virussen, der er ansvarlig for COVID-19, SARS-CoV-2, men er tilhører den samme coronavirusfamilie.’

‘Daikin-enhed MC55WVM (kommercielle navne MC55W/VB), testet af Institut Pasteur de Lille, fjerner 99,98 % af menneskelig coronavirus HCoV-229E på 2,5 minutters driftstid ved ‘turbo’-hastighed under laboratorieforhold (lufttæt kammer med indre volumen på 1,4 m³, ingen luftfornyelse). Menneskelig coronavirus HCoV-229E er forskellig fra virussen, der er ansvarlig for COVID-19, SARS-CoV-2, men er tilhører den samme coronavirusfamilie.’

‘Daikin-enhed MCK55WVM (kommercielt navn MCK55W), testet af Institut Pasteur de Lille, fjerner 99,986 % af influenza A, virusundertype H1N1 på 2,5 minutters driftstid ved ‘turbo’-hastighed under laboratorieforhold (lufttæt kammer med indre volumen på 0,47 m³, ingen luftfornyelse).

‘Daikin-enhed MC55WVM (kommercielle navne MC55W/VB), testet af Institut Pasteur de Lille, fjerner 99,93 % af influenza A, virusundertype H1N1 på 2,5 minutters driftstid ved ‘turbo’-hastighed under laboratorieforhold (lufttæt kammer med indre volumen på 0,47 m³, ingen luftfornyelse).’

Du kan finde flere oplysninger på:

Daikins innovationer til indendørs luftkvalitet:

https://www.daikin.eu/en_us/about/daikin-innovations/indoor-air-quality.html

Side med luftrensningsprodukter fra Daikin:

https://www.daikin.eu/en_us/solutions/for-your-home/air-purification.html

Information om Daikin Flash Streamer teknologi:

https://www.daikin.eu/en_us/about/daikin-innovations/indoor-air-quality/for-your-home/daikin-streamer-research-institute/streamer-technology.html

Institut Pasteur de Lille's websted: www.pasteur-lille.fr

Yderligere oplysninger

Om Daikin

Vi passer på luften. Vi anvender vores mangeårige erfaring inden for aircondition og vores passion for innovative teknologier til at gøre den luft, vi lever i, til den bedst mulige luft. Og det vil vi gøre, samtidig med at vi tager hensyn til miljøet og beskytter de kommende generationer. I 2050 sigter Daikin mod at være CO2-neutral i alle sine handlinger og de produkter og løsninger, Daikin sælger. Det er vores mission hos Daikin.

Daikin Europe N.V.

Daikin Europe N.V. er et datterselskab af Daikin Industries Ltd. og en stor europæisk producent af klimaanlæg, varmepumper, luftrensere og køleudstyr, med ca. 13.000 medarbejdere fordelt på 24 associerede selskaber i EMEA. Daikin har 14 store produktionsanlæg i Belgien, Tjekkiet, Tyskland, Italien, Spanien Tyrkiet, Østrig og GB. Daikin Europe-gruppens hovedkvarter ligger i Belgien med kontorer i Oostende, Ghent og Bruxelles. Selskabet blev etableret i 1973. Daikin beskæftiger 2.171 medarbejdere på belgisk område.

Førende på markedet for varmepumpeteknologi i Europa

Med over 90 års erfaring inden for varme- og airconditionindustrien er Daikin førende på markedet inden for varmepumpeteknologi. Virksomheden er kendt for Daikin VRV til kommercielle formål og Daikin Altherma serien til private varmeanlæg. Over 85 % af enhederne til det europæiske marked produceres også i Europa.

Leverandør af samlet HVAC og køleløsning

Daikins brede produktportefølje giver mulighed for skræddersyede løsninger til alle kundens behov i forbindelse med opvarmning, ventilation, aircondition, luftrensning og køling. I de senere år har Daikin suppleret sin produktportefølje og udvidet sin tilstedeværelse på markedet i Europa inden for varmepumpeteknologi samt kommerciel og industriel køling. I 2016 overtog Daikin Europe N.V. Zanotti S.p.A., den italienske producent af køleanlæg til industri og transport. I februar 2018 blev Tewis Smart Systems S.L. medlem af koncernen. Tewis er en af de førende virksomheder i Spanien for standardiserede og kundespecifikke køleløsninger, herunder CO2-løsninger. I begyndelsen af 2019 overtog Daikin Europe N.V. det østrigske kølefirma AHT.

Om Daikin Industries Ltd.

Daikin Industries Ltd. med base i Osaka, Japan, beskæftiger ca. 80.000 medarbejdere over hele verden og opnåede salg på ca. 18.45 mia. euro i regnskabsåret 2020 (april 20 - marts 21). Virksomheden er globalt førende på markedet for varmepumpe- og airconditionsystemer samt luftfiltrering. Daikin Industries Ltd. er den eneste producent af klimaanlæg i verden, der udvikler og producerer alle vigtige komponenter som f.eks. kølemidler, kompressorer og elektronik internt.

Du kan finde flere oplysninger på www.daikin.eu og www.daikin.com.

Hjælp til forhandlere

Hjælp til arkitekter og konsulenter