Kunde foran køledisken i købmandsbutikken

Bekæmper patogene E. coli O157, som forårsager madforgiftning

Det er blevet påvist, at de aktive elementer, der produceres af Streamer-teknologien, nedbryder og neutraliserer O157 ved kontakt med O157, som forårsager madforgiftning. Denne gang er det desuden blevet påvist, at bekæmpelseseffekten øges 18 gange ved brug af to Streamer-enheder.

* Resultaterne blev opnået ved påvisning med brug af udelukkende Daikin Streamer-udladningsanordningen under forsøgsbetingelser.

Påvisning af bekæmpelseseffekten mod O157

Med drift af én Streamer-enhed

Streamer - bekæmpelseseffekt mod O157 med én streamer-enhed

Med drift af to Streamer-enheder

Streamer - bekæmpelseseffekt mod O157 med to streamer-enheder

Prøvningsorganisation

Japan Food Research Laboratories

Testmetode

Ved at bestråle O157 med Streamer i 1, 2, 3, 4, 8 timer og inokulere de dyrkede celler observerede vi O157’s residualtilstand via forskellen i Streamerens bestrålingstid.

Streamer - sammenligning af bekæmpelseseffekt mod O157 med én og to streamer-enheder

Overlevelsesprocenten for O157 efter 2 timers Streamer-bestråling var 0,1 % for drift af to enheder sammenlignet med 1,8 % for én enheds drift, hvilket bekræftede, at bekæmpelsen var 18 gange mere effektiv. Desuden blev det efter 3 timer bekræftet, at bekæmpelseseffekten var 99,9 % både ved brug af den én enhed og ved brug af de to enheder.

* Resultaterne blev opnået ved påvisning med brug af udelukkende Daikin Streamer-udladningsanordningen under forsøgsbetingelser.

O157 med stærkt toksin og infektionsevne

O157 producerer et stærkt toksin kaldet verotoxin, som forårsager mavesmerter, hæmoragisk diarré og opkastning. Det er en af de farligste bakterier, der kan forårsage alvorlige symptomer og dødsfald, når spædbørn og ældre er inficeret hermed. Desuden er infektionsevnen høj. Generel madforgiftning udvikler sig kun, når "ca. 1 million" bakterier invaderer, mens O157 udvikler madforgiftning selv med et lille antal på "ca. 100" bakterier.