Skip to main content

Prezzemolo & Vitale - Palermo

For at sikre opbevaring af produkter ved lave og mellemhøje temperaturer og for at opnå aircondition i den nye Prezzemolo & Vitale-butik, åbnet i Palermos historiske centrum, blev der installeret et system, der bestod af Daikin Zeas- og VRV-enheder.

Et førsteklasses fødevarelager, der er kølet af med Daikin Zeas-systemet

En ny Prezzemolo & Vitale-butik blev for nylig åbnet i Palermos historiske centrum, hvor målet er kundetilfredshed gennem fremragende produkter og opmærksom og professionel service. Prezzemolo & Vitale-fødevarebutikkerne er designet ned til mindste detalje med henblik på at skabe miljøer, der er komfortable, velkendte og samtidig funktionelle for at byde kunder velkommen, der er fokuseret på kvalitet, etik og kærlighed til mad.

Alle Prezzemolo & Vitale-butikkerne er også omhyggeligt indrettet, så hvert produkt præsenteres på den bedst mulige måde ,og så indkøb bliver så behageligt som muligt. For at opfylde disse behov blev der valgt et Daikin Zeas-system, som kunne garantere den rette akustiske og klimatiske komfort, samt 24-timers køling af åbne og lukkede køleskabe og udstillingsmontrer ved hjælp af tre faktorer: Inverter-teknologi, kondensingunits med ekstrem kompakthed og deres lave støjniveau.

Løsningen til akustisk komfort og pladsbehov

Køle-kondensingunits er hjertet i kølesystemer til alle typer butikker, supermarkeder, restauranter, hoteller eller fødevareproduktionsanlæg. Desværre havde Prezzemolo & Vitale-butikken, som det ofte er tilfældet i bycentrene, også visse begrænsninger med hensyn til plads til rådighed for køleanlæggets udendørs enheder for kølerum og køleskabe samt for klimaanlægget.

Den løsning, der bedst kunne opfylde behovene i Palermo-fødevarebutikken, blev bestemt til at være Daikin Zeas-systemet, der består af ekstremt kompakte kondensingunits, der blev passende placeret på en lille platform med udsigt over bygningens indre gårdhave. Sammen med de to Zeas-enheder blev der installeret et VRV-system til at drive indendørs de 4-vejs udblæsningskassetter til aircondition i butikken.

Zeas kondensingunits til medium og lav temperatur er blevet udviklet af Daikin til at levere temperaturer fra +10 °C til -45 °C. De er fremstillet i overensstemmelse med et industrielt design svarende til Daikin VRV-enhedernes, som anvendes i vid udstrækning inden for servicesektor med klimaanlæg, som det er tilfældet med Prezzemolo & Vitale-butikken. Zeas-systemet anvender VRV-princippet (variabel kølemiddelvolumen) sammen med inverter-teknologien også til køling, og fordelen ved dette er, at det reagerer meget hurtigere på belastningsvariationer end traditionelle systemer, uden at det går ud over effektiviteten. Dette gør det særlig velegnet, når der er behov for at opretholde de rette temperaturer for åbne og lukkede fryse- og kølediske, som jo påvirkes betydeligt af de omgivende forhold, når døren ofte åbnes/lukkes, og hvor der findes kølerum, hvor varerne hyppigt skiftes ud, og som derfor er udsat for store variationer i varmebelastningen. Endelig gør Daikin Zeas-systemets ekstremt lave støjniveau det velegnet til installation i fødevarebutikker af alle størrelser, da de er udstyret med kompressorer med førsteklasses lydisolering takket være inverterstyringen, der gør det muligt at holde blæserhastigheden lav, samtidig med at behovet for køling fortsat imødekommes. Lydniveauet kan justeres i henhold til miljøkrav eller tidspunktet på dagen. Om natten f.eks. kan den maksimale blæserhastighed sænkes for at reducere støjen med kun et begrænset tab af kølekapacitet. Blæserne har vinger og gitre, der er designet specielt til at reducere turbulensen og støjen yderligere.

Høj energieffektivitet til bæredygtige aktiviteter

Anvendelsen af støjsvage og effektive aircondition- og køleanlæg har også imødekommet behovene for ejerne af Prezzemolo & Vitale-butikken set ud fra et økonomisk synspunkt, da Zeas-systemer kan garantere energibesparelser på mellem 30 % og 50 % sammenlignet med forbruget af et tænd/sluk-system. Takket være DC inverter-scroll-teknologien for blæsere og kompressorer i udendørs enhederne er det muligt at reducere forbruget betydeligt sammenlignet med traditionelle enheder og tillade maksimal styring af variable belastninger i køleskabe. Dette optimale energiforbrug for Daikin-kølesystemerne er gjort muligt takket være Economizer-funktionen, der øger fordamperens kapacitet, samtidig med at strømforbruget reduceres. Dette opnås, mens afgangstemperaturen falder, hvilket sparer energi og giver fordele for kompressoren. Et fald i udetemperaturen og belastningen i kondensingsuniten vil medføre, at hastigheden på inverter-kompressoren og blæseren samt kondenseringstemperaturen ændres automatisk.

F.eks kan den konfigurerede fordampningstemperatur i Zeas-enheder forøges via et eksternt signal. For at undgå risikoen for frysning af produkterne i nattilstand kan fordampningstemperaturen på Zeas-enheder forøges op til maksimalt 3 °C over den indstillede temperatur. På denne måde kan Zeas-enheder anvendes til at sænke produkternes temperatur til den ønskede opbevaringstemperatur på en sådan måde, at kølebelastningen kun øges i den periode, der kræves til afkøling. Når de ønskede temperaturer er nået, reduceres belastningen og energiforbruget.

Konklusioner

Den højeffektive inverter-teknologi i Daikin Zeas-systemer repræsenterer den mest omkostningseffektive løsning til fødevarebutikker, da de tilbyder banebrydende køleteknologi, der giver fuldstændig pålidelighed og kontrol, med det mindste pladsbehov, nem installation og maksimal energieffektivitet, med medfølgende reduktion af CO2-emissioner og driftsomkostninger. De ekstremt støjsvage kondensingunits gør Daikin Zeas-systemet velegnet til at blive installeret hvor som helst, selv i bycentre.

Interviews med nøglepersoner

Butiksejer Giusi Vitale, Prezzemolo & Vitale

Hvilke funktioner har din nyligt åbnede butik?

"Vores virksomhed er inden for detailsalg. Vi har supermarkeder, hvor vi sælger konventionelle, økologiske og lokale produkter i meget høj kvalitet. Behovet for at finde et passende system opstod ved åbningen af denne butik, fordi vi ud over at sikre bæredygtighed og lavt forbrug også skulle løse problemet med pladsmangel. Vi er midt i Palermos historiske centrum, i et beskyttet gågadeområde, så det er nemt forestille sig, hvor problematisk det var at finde plads til enhederne uden for bygningen. Daikin-løsningen blev foreslået af vores autoriserede Daikin-servicecenter, som foreslog at installere dette system. Vi havde tillid til Daikins erfaring, fordi vi mener, at det er meget vigtigt at vælge en systemproducent, der også kan garantere for en passende eftersalgsservice.”

Giuseppe Rubino, ejer af V.R.C. Cold S.r.l. i Palermo

Hvad er fordelene ved at bruge Daikin-kølesystemer?

”Kølesystemet fungerer via to Zeas-enheder, som har gjort det muligt at adskille de to kølesystemer og begrænse størrelsen af de udendørs enheder. Det vigtigste krav var, at de anvendte systemer skulle være tilstrækkeligt stærke til at opfylde kølebehovet i hele butikken. De skulle også have funktioner som lavt støjniveau, og det skulle være muligt at placere de udendørs enheder på steder med kun lidt plads, hvilket er typisk for detailforretninger i bycentre. Af disse grunde valgte vi Daikin, fordi deres Zeas-enheder gjorde det muligt for os at opfylde vores behov for køling af fødevarer og aircondition takket være deres æstetik og dimensioner, der svarer til dem på VRV-enheden. De var ideelle til denne anvendelse. Takket være kompressorernes og blæsernes inverter-teknologi sikrer systemet også et lavt støjniveau."

Referenceark - Prezzemolo & Vitale-butikken

▪ Type af system: Daikin Zeas kølesystem og Daikin VRV airconditionsystem tilsluttet til 4-vejs udblæsningskassetter

▪ Placering: Palermo

▪ Installation af system: Giuseppe Rubino, V.R.C. Cold S.r.l. i Palermo

Relaterede artikler

Hjælp til forhandlere

Hjælp til arkitekter og konsulenter