Skip to main content

Hvad er din enheds optimale kapacitet?

Når du skal beslutte, hvor kraftigt dit klimaanlæg skal være, er overfladearealet i rummet ofte en afgørende faktor. Men ud over gulvarealet er der mange ting, du bør overveje, når du skal bestemme den rette kapacitet til dit klimaanlæg og vælge den rigtige enhed til dit hjem eller din bygning.

Hvilke faktorer påvirker klimaanlæggets kapacitet?

Når du vælger et klimaanlæg, er det vigtigt at bestemme den krævede kølekapacitet. Et system med for lidt kapacitet kan give skuffende resultater, mens et system, med for stor kapacitet, ofte bruger for meget energi til det aktuelle job. At finde den perfekte kapacitet er en balancegang – for ud over rummets overfladeareal er der andre vigtige faktorer, der påvirker rumtemperaturen.

Isolering

Graden af isolering i rummet er særlig vigtig. Nye boligbygninger er ofte isoleret så godt, at de kun har brug for ekstra køling.

Antallet af personer

En person genererer ca. 120 W varme i timen. Så antallet af personer, der bruger rummet, har indflydelse på temperaturen. Både hjemme og på kontoret.

Det personligt foretrukne klima

Og måske endda vigtigst af alt, den ideelle temperatur er forskellig fra person til person: Nogle kan lide det køligt, mens andre kan lide det varmt – eller noget imellem.

Alle disse faktorer skal tages i betragtning, når du vælger den rette kapacitet til dit klimaanlæg.

Infiltration af solen

I de senere år anvendes store glasarealer oftere i nye bygninger. Selv med solbeskyttede ruder stiger temperaturen, når solen skinner ind.

Elektriske enheder

Vi har et stigende antal elektriske apparater i vores hjem og kontorer. Computere, printere og fotokopimaskiner er alle til stede i det moderne liv, og de genererer en stor varmebelastning. Også belysning giver en masse varme.

To personer nyder deres Daikin klimaanlæg

Relaterede artikler

Hjælp til forhandlere

Hjælp til arkitekter og konsulenter