Skip to main content

Corona-status fra Daikin: “Hele fabrikken blev ændret på to dage”

Corona-krisen påvirker vores dagligdag og virksomhed. Læs mere om de foranstaltninger, vi har taget i brug for at holde vores Oostende fabrik kørende og Daikin-medarbejderne sikre i dette interview med vicedirektør Wim de Schacht fra sommeren 2020.

Kommer du tættere på end 1,5 m? Ikke hos Daikin i Oostende. “Hele fabrikken blev ændret på to dage. Vi fortsætter også med at foretage ændringer baseret på de høstede erfaringer og oplysninger fra andre virksomheder,” siger vicedirektør Wim de Schacht.

Hvilken indflydelse har corona-krisen på din virksomhed?

“Så snart regeringen annoncerede foranstaltningerne om at holde afstand, lukkede vi fabrikken i Oostende i to dage, så vi kunne ændre alt,” siger Wim de Schacht.

“Blandt andet blev gangene indrettet på en sådan måde, at der er ensrettet trafik overalt, så ingen skal krydse andre personers vej. Alle, der ønsker at benytte omklædningsrummene, skal medbringe en billet, og der er kun så mange billetter som det antal personer, der må opholde sig i rummet samtidig.

Skifteholdene starter også arbejdet om morgenen og om eftermiddagen. Når de kommer ind, får alle et par handsker. Efter hvert skiftehold dekontamineres alt materiale, lige fra skruetrækkere til betjeningspaneler.

Alle syge medarbejdere overvåges. Alle medarbejdere med symptomer, der kan være tegn på coronavirus, skal blive hjemme. Dette gælder også selv om lægen i princippet siger, at vedkommende kan vende tilbage på arbejde. Vi lader alle, der er testet positiv, blive hjemme i mere end 14 dage. Vi holder også styr på antallet af syge personer i hver afdeling.”

 

 

Er det let at overholde de sociale afstandsregler?

“Det kræver disciplin. Vi har udarbejdet en sundhedshåndbog, så alle ved, hvad de skal gøre. Vi har også udpeget personale til at kontrollere, om de nye regler bliver efterlevet, fordi det ikke altid er helt let at tilpasse sin adfærd hurtigt til en ny virkelighed. Men vi forsøger at tage et nyt skridt hver dag for at gøre det endnu bedre.”

 

 

Hvad er din største bekymring i øjeblikket?

“Vi har 12 fabrikker i Europa. De fleste af dem arbejder med en kapacitet på 70 til 80 procent. På grund af foranstaltningerne, der er truffet her i Oostende, kører vi i øjeblikket kun på 30 % bemanding. I øjeblikket kan vi stadig imødekomme efterspørgslen på vores produkter, fordi den kun er faldet med ca. 20 procent, og vi stadig har et varelager.

Men vi vil gerne begynde at skalere op til 60 % kapacitet i etaper i løbet af de næste tre uger. Vi håber blot, at regeringen holder en stabil kurs og ikke pludselig er nødt til at stramme op igen.

Det vil være katastrofalt at påføre os en nedlukning på den måde. Så vi har brug for nytænkning, der kan holde økonomien i gang. Vi kunne f.eks. opdele virksomheden i zoner og aktivere dem, så vi kan fortsætte med at arbejde på at vækste produktionen.”

Hvad kan regeringen gøre bedre?

“Det ville være godt, hvis der var en slags ISO-standard for COVID-foranstaltningerne, så det står klart, om en arbejdsplads er sikker og gør alt, hvad der forventes.

Selv hvis der findes en vaccine, tror vi, at den nye hygiejne- og afstandsholden vil vedvare. Vi går derfor ud fra, at mange af justeringerne vil blive permanent gældende. Det gode ved dette er, at vi er forberedte på eventuelle epidemier i fremtiden.

Derudover skal der udføres flere tests på alle, der har haft coronavirus og er immune. Vi støtter regeringens foranstaltninger, men vi skal sørge for, at vi begrænser følgeskaderne. Især efter at have været påvirket af det i månedsvis.”

 

 

Hvordan ser du fremtiden?

“Vi går ud fra, at vi vil mærke de negative effekter indtil december i år på grund af den reducerede efterspørgsel. Så vi forventer ikke den virkelige genopretning før 2021.”

Denne artikel er en oversættelse fra: voka.be

Relaterede artikler

Hjælp til forhandlere

Hjælp til arkitekter og konsulenter