Skip to main content

Brug dit klimaanlæg på effektivt

5 tips til optimal ydeevne

5 tips til at få mest muligt ud af dit klimaanlæg

Sådan får du mest muligt ud af dit klimaanlæg med det lavest mulige energiforbrug? Vi har opstillet fem praktiske tip til at komme i gang. Først og fremmest: Start med at vælge den rette kapacitet for dit klimaanlæg i forhold til dine rum.

Soveværelse med et Daikin-klimaanlæg

1. Luk vinduer og døre

Luk altid vinduer og døre, når du bruger et klimaanlæg, for at holde indendørstemperaturen stabil. Sørg for eksempel for at badeværelsesdøren er lukket, når nogen tager brusebad, for at undgå, at den varme, fugtige luft ikke kommer ind i rummet med klimaanlægget.

2. Hold den indstillede temperatur stabil

Nogle mennesker tænder klimaanlægget indstillet med den mest aggressive køletilstand for at opnå øjeblikkelige resultater. Det er dog meget sjældent den mest effektive måde at bruge enheden på. Du skal i stedet indstille enheden til en stabil temperatur - for eksempel på 21° C. Det vil sikrer et konstant og behageligt miljø i hjemmet, samtidig med at dit klimaanlæg kan opretholde en konstant temperatur uden at skulle gå til yderligheder.

3. Kom varmen i forkøbet

Tænd for klimaanlægget, før varmen bliver generende. På den måde behøver enheden ikke at arbejde så hårdt - og du sparer masser af energi på langt sigt. Du kan også bruge en timer til at aktivere enheden lige før, du ankommer: Den perfekte måde at sikre, at du kommer hjem til den perfekte temperatur.

4. Rengør filtrene

For at få klimaanlægget til at fungere behageligt og effektivt er det vigtigt at rengøre og vedligeholde filtrene mindst en gang om året. På den måde kan du bibeholde enhedens høje effektivitetsniveau.


5. Pas godt på din udendørsenhed

Udendørsenheden er hjertet i klimaanlægget, og derfor må den ikke glemmes. Sørg for, at luftindsugningen og afgangen ikke er blokeret af forhindringer eller blade. Giv din enhed et eftersyn før start på sommer- og vintersæsonen for at sikre optimal drift.

Relaterede artikler

Hjælp til forhandlere

Hjælp til arkitekter og konsulenter