Skip to main content

Køb det klimaanlæg, der passer til dine behov

5 tips til en god investering

5 ting du skal huske, når du køber et klimaanlæg

Når man investerer i et klimaanlæg, er det vigtigt at købe den rigtige type og den rette model med den nødvendige kapacitet. Et klimaanlæg har stor indvirkning på din komfort og sundheden i boligen. Disse tips vil hjælpe dig med at vælge det rigtige klimaanlæg til dine rum og dine behov, så du får mest muligt ud af din investering.

1. Energieffektivitet året rundt

Alle Daikins enheder køler boliger med en energieffektivitetsklasse op til A+++, den højeste på markedet, så din energiregning holdes lav. Med vores løsninger kan du nyde det perfekte klima året rundt på en energivenlig måde.

2. Den rette kapacitet

Når du vælger et klimaanlæg, er det vigtigt at bestemme den krævede kølekapacitet. Et system med for lidt kapacitet kan give skuffende resultater, mens et system med for stor kapacitet vil have en kraftigere luftstrøm end nødvendigt, hvilket resulterer i en ubehagelig komfort. Det er en balancegang at finde den perfekte kapacitet - men det kan din Daikin-installatør hjælpe dig med.

3. Indpasser sig i din indretning

Hvert hjem er unikt. Med sine elegante klimaanlægsenheder og brede modeludvalg tilbyder Daikin komfortable og energibesparende løsninger til alle rum.

  • Vores vægmonterede enheder (Ururu Sarara, Daikin Emura, Stylish, Perfera) passer perfekt ind i enhver indretning, giver stor komfort, og nogle er endda blevet tildelt verdens mest prestigefyldte designpriser.

  • Vores gulvmodeller (som f.eks. Perfera) passer perfekt under en vindueskarm eller i et rum, hvor loftshøjden er begrænset.

Hvis du slet ikke vil se din indendørsenhed, kan du vælge en skjult loftsenhed. Denne model er integreret i forsænkede lofter eller falske vægge, så kun afgangsgitrene er synlige.

4. Pas godt på din udendørsenhed

Ved installation af et klimaanlæg med en udendørsenhed er der mange, der kun er opmærksomme på indendørsenheden, fordi den er mest synlig i boligen. Men placeringen af udendørsenheden kan være endnu vigtigere, da den kan have stor indflydelse på, om hele systemet fungerer korrekt. Udendørsenheden er hjertet i klimaanlægget, og derfor må den ikke glemmes. Sørg for, at luftindsugningen og afgangen ikke er blokeret af forhindringer eller blade. Giv din enhed et eftersyn før start på sommer- og vintersæsonen for at sikre optimal drift.

5. Bestil din enhed i tide

Vent ikke på den første varme dag med at bestille dit klimaanlæg. For det første vil du ikke være den eneste, der ønsker en enhed installeret hurtigt, og der vil være ventetid, da de autoriserede installatører vil ikke være disponible lige med det samme. For det andet er der normalt nogen ventetid, før du kan få det ønskede klimaanlæg leveret. Perioden mellem bestillingen og den faktiske installation kan være på et par uger.

Til orientering tager installationen af selve klimaanlægget i ét rum cirka én arbejdsdag. Den nøjagtige installationstid afhænger af de nøjagtige monteringsforhold.

bg-image

Bestil din enhed i god tid, og husk disse tips.

Flere spørgsmål?

Relaterede artikler

Hjælp til forhandlere

Hjælp til arkitekter og konsulenter